Vélemények

Kedves Péter !

Több mint 2 éve vásároltunk a Konyhaluxtól konyhabútort, amivel a mai napig maximálisan meg vagyunk elégedve.

Férjemmel mindketten szívesen főzünk , valóban „használjuk” a konyhát, tehát véleményünk hitelesnek tekinthető.

A tervezés, a funkcionalitás és a látvány is remek ! Mindez az Önök szakmai hozzáértését bizonyítja.

Külön megemlíteném, hogy bármilyen kérdésem, vagy kérésem volt, azt Önök mindig a lehető leggyorsabban és professzionálisan intézték.

Csak ajánlani tudom a Konyhaluxot mindenkinek !

Köszönöm J

Vera

              Még több vélemény

 

Készülék Vásárlás:Bútor Gyártók

A Corianról

Mi az a Corian®  ?

DuPont Corian® rendkívül szilárd, nem porózus, homogén felületű anyag, amely egyharmad rész akril gyantából, kétharmad részásványi anyagokból áll.A legfőbb ásványi anyagát az Aluminium TriHydrate adja.

 

| Ellenálló

Az 1967-es bemutatása óta a DuPont Corian® kifejezetten tartósnak bizonyult és könnyű vele együtt élni. Nem válik szét, nem porózus,ellenáll a kopásoknak és az elhasználódásnak. Gyakran igénybe vett felületeken is ütés és karcolásálló, valamint nem látszanak rajta a mindennapos használat során keletkező csorbák és vágások sem.

 

| Higiénikus

DuPont Corian® egy nem porózus anyag. Teljesen szilárd, illesztési pontjai észrevehetetlenek, így higiéniát nyújt használójának. A baktériumok és gombák nem távol maradnak a Corian® felületétől. A DIN EN ISO 846 nemzetközi szabályzatnak megfelelően független laboratórium által bizonyítottan a Corian® higiénikus anyag.

 

Karbantartható

A DuPont™ Corian® felülete könnyen gondozható, így azt átlagos tisztítószerekkel vagy súrolóeszközökkel tisztán lehet tartani. Például a cigaretta okozta égések gondmentesen eltávolíthatóak róla. A rongálás okozta károkat általában egyszerűen helyre lehet állítani az anyag teljes cseréje nélkül.

 

Nem mérgező

DuPont™ Corian® egy semleges, nem mérgező anyag. Normális hőmérsékletben nem bocsát ki gázokat. Égéskor Széndioxidot ereszt ki, keletkező füstje világos és nem tartalmaz halogén gázokat. Ezen tulajdonságaiból adódóan Corian®gyakran használatos köztéri berendezéseknél, érzékeny alkalmazásoknál, mint például repülőterek check in pultjainál, kórházakban, szállodákban funkcionáló munkafelületeken és falakon.

 

Szilárd

A színek és mintázatok nem kopnak meg és az anyagot egész vastagságában áthatják. DuPont™ Corian®egy teljesen szilárd anyag, mely nem tud szétválni.

 

Észrevehetetlen illesztések

A DuPont™ Corian®anyagból alakított formáknak csak képzelete szab határt. Corian®darabok összeragasztással illeszthetők össze, így barázdák nélküli hatást kelt, mely gyakorlatilag bármilyen dizájn kialakítására lehetőséget nyújt. Hosszú pultokat például nagyon könnyű legyártani, majd ezeket a darabokat minden nehézség nélkül össze lehet illeszteni a felhasználás helyszínén. A széleket lehet vastagabbra is alakítani.

 

Hőre formálható

DuPont™Corian® vas vagy fa öntőmintában ellenőrzött hőmérsékleten hőre formázható a két – vagy háromdimenziós tárgyak kialakításának céljából. Domborműhatású mintázatokat a „Bass Relief” technikával lehet rá nyomtatni.

 

Fényáteresztő

DuPont™ Corian® fényáteresztő képessége a világos színű és a vékonyabb fajta lemezeknél érvényesül a legjobban. Számos dizájner használja fel ezt az anyagot lámpák vagy fényeffektusok megtervezésénél. Az Illumináció Sorozat elnevezésű színcsalád hat féle színből valamint 6 és 12,3 miliméteres lemezekből áll, melyek fokozzák a fényáteresztő tulajdonságot a különleges fény effektusok elérése érdekében.

 

Megmunkálható, mint a fa

DuPont™ Corian®hasonló eszközökkel, mint amelyeket a keményfa faragásához használnak, szintén faragható. DuPont™ Corian® legtöbb gyártója eredeti szakmája szerint asztalos.

 

Színes

Corian® színei szinte végtelen palettán jelennek meg. Választhat egyetlen egy semleges alapszínt, de akár kihívó harmóniákkal is kísérletezhet a dizájn megtervezésénél. Corian® továbbáhasználható berakásként, hangsúlyozásra, vagy változatos kiegészítőként olyan anyagok mellé, mint fém, fa, kő… stb.

 

Környezetbarát

Készítésnél DuPont™ Corian® szigorú szabványoknak tesz eleget, hogy a gyártás folyamatának minden fokozatánál kiküszöbölje az energia pazarlását, illetve korlátozza annak fogyasztását. A GREENGUARD Környezeti Kutatóintézet a DuPont™ Corian® szilárd felületeket, csakúgy, mint az ahhoz kapcsolódó tömítő- és kötőanyagokat GREENGUARD belsőtéri légminőségitanúsítvánnyal látta el. A GREENGUARD tanúsítvány biztosítja, hogy a Corian® megfelel a legszigorúbb belsőtéri légminőségi előírásoknak.

Néhány fotó, hogy a föld különböző pontjain milyen tárgyakat terveztek és milyen célokra használták már fel a Coriant®