Vélemények

Kedves Péter !

Több mint 2 éve vásároltunk a Konyhaluxtól konyhabútort, amivel a mai napig maximálisan meg vagyunk elégedve.

Férjemmel mindketten szívesen főzünk , valóban „használjuk” a konyhát, tehát véleményünk hitelesnek tekinthető.

A tervezés, a funkcionalitás és a látvány is remek ! Mindez az Önök szakmai hozzáértését bizonyítja.

Külön megemlíteném, hogy bármilyen kérdésem, vagy kérésem volt, azt Önök mindig a lehető leggyorsabban és professzionálisan intézték.

Csak ajánlani tudom a Konyhaluxot mindenkinek !

Köszönöm J

Vera

              Még több vélemény

 

Készülék Vásárlás:Bútor Gyártók

A konyhabútorral kapcsolatos kérdések ( még több kérdés)


  • Mi az MDF ajtó ?

  • Nyílós vagy fiókos elemek a praktikusabbak?

  • Felnyíló vagy oldalt nyíló legyen a felsőszekrény?

  • Miért jobb a CORIAN munkalap a hagyomástól?

  • Mi a különbség a CORIAN és a gránit munkalap között ?

  • Érdemes-e szelektív szemetest beépíteni ?

 

Mi az MDF ajtó ?

Az MDF egy nagyon tömör anyag. Egy pépesített, újrafeldolgozott faanyag, amit nagyan nagy nyomáson tömörítenek. Ez a poszem méretű szemcseméret és a nagy tömörség teszi lehetővé a nagyin precíz, pontos marást, megmunkálást. Ezek teszik még továbbá lehetővé a kiváló minőségű felületkezelést is. Legyen szó akár fóliázásról, festésről, vagy furnérozásról.

Előnye a tömörfával szemben:  Jobban ellenáll a vetemedésnek, párának, szárasságnak.Standard szerkezet és felület a fához képest..

 

Nyílós vagy fiókos elemek a praktikusabbak?

A fióktest a szekrényen belül helyet foglal ugyan, de mégis 40%-al nagyobb a hasznos pakolótere egy fiókos szekrénynek mint egy nyíló ajtósnak. Azonnal elérhető a legbelsőbb, legtávolabbi edény, vagy bármi amit benne tárol. Vannak persze méret korlátai is. Egy fiókos elem magassága nem nagyon növelhető egy bizonyos méret fölé, így az annál magasabb, nagyobb helyigényű dolgok pl. magas fazék, kukta, vagy esetleg egy turmix állítva, nem biztos, hogy be fog férni. Ezért célszerű valahova legalább egy ilyen ajtós szekrénynek helyet adni. Persze nem feltétlenül fontos ez, ha nincsenek ilyen eszközei, akkor elhagyható az ajtós elem.


Felnyíló vagy oldalt nyíló legyen a felsőszekrény?

Az oldalt nyíló, hagyományos elemeket, ha kinyitja, útban van, nehezebben használható,mint a felnyíló konyhabútor elemek. Ha egy felnyíló elemet kinyitunk, akkor az nincs útban a fejnek, nyugodtan pakolható.
Mindezek ellenére az oldalt nyíló ajtók sincsenek elfelejtve, sokan ragaszkodnak hozzá a hagyomány, vagy akár a design elképzelések miatt is. A modern vasalotok szinet kivétel nélkül a felnyíló szekrényekhez vannak tervezve, fejleszve. Nagyon nagy általánosságban mondható, hogy a klasszikus konyhabútorhoz tartozik a nyíló, a modern konyhabútorhoz pedig felnyíló felsőszekrény, de bőven van példa mindezek ellenkezőjére is vagy a kettő keverésére. Ennek az eldöntésére nagyon jól egy szakebmer segítsége, mert a praktikum és a design is könnyen elúszhat rajta.

 

Miért jobb a CORIAN® munkalap a hagyomástól?

Teljesen más kategória. A Corian egy öntött munkapultnak nevezett, illesztés nélküli munkalap. Gyakorlatilag bármilyen felületet el lehet készíteni látható illesztés nélkül, ami egy hagyományos munkalapról nem mondható el. Felülete antibakteriális, nagyon könnyen tisztítható.A mosogatómedencét illetve a csepegtetőt bele lehet önteni a saját anyagából. A Corian® egy pórusmentes felület, ami ellenáll minden konyhában használatos vegyszernek, tisztítószernek. Ha Ön vízvetőt szeretne, akkor az egyben van a munkalappal, az is illesztés nélkül készül el.Arra is van lehetőség, hogy magasított vízvetőt használjunk, akkor az csempézés helyett felfut a felsőszekrény aljáig.

Lehet mosdómedencét illetve különböző falborításokat, asztallapokat is készíteni belőle. Érdekességként itt megnézhet néhány képet, ami megmutatja a Corian® sokszínűségét.

 

 

Mi a különbség a CORIAN® és a gránit munkalap között ?

A gránitnak nagyobb a karcállósága és a hőállósága. A Corianból viszont gyakorlatilag bármilyen és bármekkora felület elkészíthető illesztés nélkül. Nagyon nagy a színválaszéka és a szinek standardak, ellentétben a gránittal. A Corianba bele lehet önteni a mosogató medencét a csepegtetővel, a gránitba nem. A vízzáró a Corian esetében illestés nélkül egyben van a munkalappal, a gránitnál ez nem így van.

 

 

Érdemes-e szelektív szemetest beépíteni ? 

A szelektív szemétgyűjtés Magyarországon még sajnos  nagyon gyerekcipóben jár. Ennek ellenére szinte minden konyhába építünk be szelektív szemetesnek valamelyik formáját. Ennek az az oka, hogy szeretnék az emberek ( ha még sokszor tudat alatt is), hogy valahol elkezdődjön ez a folyamat. A tyúk-tojás probléma nem hoz áttörést ebben a kérdésben. Ha azért nem gyűjtjük kölön, mert a begyűjtés során úgyis összeöntik, vagy azért nem építik ki a szelektív feldolgozást, mert a lakosság nem akarja a szelektíven gyűjteni a szemetet.

A másik oka a szelektív szemetes egyre nagyobb népszerűségének éppen a kapacitás ,mérete. Sokkal több szemét fér bele, mint egy hagyományos kukába. Az bizony kényelmes, ha nem kell sűrűn üríteni. Az is kényelmes , ha szelektíven gyűjtük a gyorsan romló, büdösödő hulladékot egy kisebb részében, és csak ezt a kicsi tárolót kell gyakrabban üríteni, a nagyobb rész ráér, ha megtelik.

Harmadik oka a használati kényelme. Ha például egy automata, lábpedállal nyithatót vásárol, nem kell vizes, koszos, zsíros kézzel a bútort megfogna, ha ki akar dobni valamit.