Vélemények

Kedves Péter !

Több mint 2 éve vásároltunk a Konyhaluxtól konyhabútort, amivel a mai napig maximálisan meg vagyunk elégedve.

Férjemmel mindketten szívesen főzünk , valóban „használjuk” a konyhát, tehát véleményünk hitelesnek tekinthető.

A tervezés, a funkcionalitás és a látvány is remek ! Mindez az Önök szakmai hozzáértését bizonyítja.

Külön megemlíteném, hogy bármilyen kérdésem, vagy kérésem volt, azt Önök mindig a lehető leggyorsabban és professzionálisan intézték.

Csak ajánlani tudom a Konyhaluxot mindenkinek !

Köszönöm J

Vera

              Még több vélemény

 

Készülék Vásárlás:



 

Bútor Gyártók

Receptek

Kávés Creme Brulée

Hozzávalók (3 tálka):
 

2 dl habtejszín
1 adag kávé
1 csomag vaníliás cukor
3 tojásságája
90 g cukor


Tetejére:

3 tk cukor


Elkészítés: 

  1. A tejszínt és a kávét a vaníliás cukorral forraljuk fel.
  2. A tojássárgáját a cukorral kézi habverővel keverjük habosra.
  3. A felforralt tejszínes kávét kanalanként kavarjuk a cukros tojássárgájához.
  4. Az elkészült krémet osszuk szét 3 tálkába.
  5. Majd a tálakat helyezzük egy tepsibe.
  6. Ezután öntsünk annyi felforralt vizet a tepsibe, hogy a tálkák feléig érjen 
  7. Takarjuk le alufóliával, és előmelegített sütőben, 160°C-on süssük 35 percig. 
  8. A sütőből kivéve még remegős a krém, de később szilárdulni fog.
  9. Tegyük hűvös helyre, ha kihűlt tegyük be a hűtőbe.
  10. Fogyasztás előtt szórjuk meg a tetejét 1 tk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk meg a cukrot.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Sütési idő: 35 perc
Sütési hőfok: 160°C

 

Hópihés Piskótatekercs  

 

 


Hozzávalók:
Mintázás:

  • 1 tojásfehérje
  • 30 g cukor
  • 30 g vaj
  • 35 g liszt

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kakaó
  • 6 g sütőpor
  • 5 ek cukor


Csokoládékrém:

  • 2 dl habtejszín
  • 90 g csoki
  • 50 g teavaj
  • 50 g cukor
  • 1 csomag habfixáló


Elkészítés:

  1. A krémhez a csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a tejszín felét.
  2. A maradék tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokikrémhez. 
  3. Majd hűtsük le jól.
  4. A mintázáshoz a vajat olvasszuk meg és keverjük a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kakaót és a lisztet és keverjük csomómentesre.
  5. Habzsákkal (vagy zacskóval) rajzoljuk meg a mintát a sütőpapírra, majd míg elkészítjük a piskótát helyezzük hűtőbe.
  6. A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát, majd kanalazzuk a minta tetejére.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 10-15 percig. (TŰPRÓBA! De ne süssük túl, mert akkor a minta megpirul)
  8. A még langyos piskótát kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
  9. Érdemes becsomagolni fóliába, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a csokoládékrém vissza tudjon fagyni.

Nehézség: könnyű
Elkészítés: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 180°C
 

Nutellás csavart csiga

Hozzávalók (24 db):

Tészta:

  • 85 dkg liszt
  • 40 g élesztő
  • 5 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 5 ek cukor
  • 5 ek olaj



Töltelék:

  • nutella

Lekenés:

  • 2 tojássárgája



Elkészítés:

  1. A lisztbe csináljunk egy mélyedést és morzsoljuk bele az élesztőt. Öntsünk rá kb 1 dl langyos tejet és 1 ek cukrot és hagyjuk felfutni.
  2. Majd adjuk hozzá a többi cukrot és a tojássárgáját és kezdjük el összegyúrni úgy, hogy a tejet adagoljuk hozzá. A végén pedig az olajat adjuk hozzá.
  3. Ha simára gyúrtuk hagyjuk 1 órán kelni.
  4. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél cm vastagra. (Én 2 adagban készítettem el!)
  5. Majd az egyik felét kenjük meg nutellával. (Könnyebb kenni, ha egy kicsit megolvasztjuk)
  6. Azt az oldalát amit nem kentünk meg hajtsuk a nutellás felére és vágjunk pizzavágóval 1 cm széles csíkokat.
  7. A csíkokat csavarjuk meg, majd csigaformában helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  8. További félórán át hagyjuk kelni.
  9. Majd a tetejét kenjük meg tojássárgájával.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 20 percig. (Amíg a teteje aranybarna lesz.)

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

 

 A debreceni Konyhalux Konyhastúdióban forgatott a Sütik Birodalma.

Nézd meg a videókat és készítsd el bátran.  A recepteket itt találod.